Страви

“Гніздо глухаря”. Ефектний салат до новорічного столу.

“Гніздо глухаря”- смачний, ситний, ефектно виглядає салат, який не соромно поставити на святковий стіл. Звичайно, якщо вас не лякає наявність у складі майонезу і обсмаженої на маслі картопляного хмизу. Все таки цей салат виходить важкуватим для шлунка.

Список інгредієнтів:

Філе курячої грудки – 300 грам;
Картопля – 3-4 шт;
Огірок – 1 шт;
Яйця курячі варені – 4 шт;
Яйця перепелині варені(для прикраси) – 3 шт;
Цибуля ріпчаста – 1 шт;
Кріп свіжий – 1 пучок;
Майонез;
Сіль;
Перець;
рослинне Масло.

Для початку краще зробити саму важку роботу – насмажити картопляного хмизу. Для цього, очищений сиру картоплю натираємо на тертці для корейської моркви і промиваємо від крохмалю. Солимо і обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Я обжаривал в звичайній каструльці з нержавійки, налив олії приблизно на 2 сантиметри. Далі потрібно підготувати курячу грудку. Її можна відварити, або ж обсмажити. Як бачите я вибрав другий варіант. Просто нарізав пластами, посолив, поперчил і обсмажив по 5 хвилин з кожної сторони.

Тепер всі інгредієнти готові, можна починати збирати салат. Курячу грудку нарізаємо невеликим кубиком. Кубиками такого ж розміру огірок нарізаємо і з’єднуємо з грудкою. Слідом йде дрібно нарізану цибулю. Хоча, якщо він вам не до вподоби, то можна чудово обійтися і без нього. Туди ж відправляємо нарізані кубиком курячі яйця і частину дрібно нарізаного кропу. Салат заправляється самим звичайним, банальним майонезом. Солимо за смаком і ретельно все перемішуємо. Все, основа салату готова. Залишилося тільки оформити для подачі на стіл.

Для цього викладаємо основу салату на велике плоске блюдо гіркою. І обсипаємо картопляним хмизом. Із залишків кропу робимо “гніздо” і укладаємо туди варені перепелині яєчка. Яйця можна було і очистити, але так мені здається салат виглядає ефектніше. Салат готовий до подачі.